30 september 2014

Kennismaking in het ziekenhuis van Sittard

De derde chemokuur (MTX, identiek aan de kuur van vorige week) is vandaag volgens planning van start gegaan. Om te bepalen of Phaedra aan de voorwaarden voor deze kuur voldeed is zij gisteren in Sittard geweest voor bloedafname. Omdat het de eerste keer was dat wij in het kader van Phaedra's behandeling in het Orbis Medisch Centrum kwamen, werd die gelegenheid meteen benut voor een uitgebreide kennismaking met het team dat voor haar klaar staat bij complicaties wanneer zij thuis is. Wanneer zij thuis bijvoorbeeld koorts krijgt dan moet zij direct in het ziekenhuis van Sittard worden opgenomen. Hoewel deze kennismaking voor Phaedra wellicht iets te lang duurde ("kan ik nu eindelijk naar school?"), waren wij erg onder de indruk van de hartelijkheid van de ontvangst en over de diepgaande kennis van Phaedra's dossier. Voor alle volgende kuren zal Phaedra op maandag bloed laten afnemen in Sittard en vervolgens op dinsdag in Nijmegen worden opgenomen als zij aan de voorwaarden van de kuur voldoet.
Hoewel deze kuur vorige week redelijk probleemloos is verlopen, zijn de eerste voortekenen nu wat minder positief. Phaedra voelt zich suf en futloos en klaagt over misselijkheid. Even afwachten hoe ze er morgenochtend voor staat. De toediening van de chemo eindigt vanavond om 21.00, waarna er t/m vrijdagochtend wordt nagespoeld. Wanneer de kuur volgens plan verloopt en de MTX spiegel op donderdagavond voldoende gedaald is kan zij vrijdag aan het eind van de ochtend weer naar huis.

1 opmerking:

  1. Fijn dat jullie een warm welkom hadden in het Orbis.. Dat maakt een vervelend ziekenhuis bezoek, zeker in jullie geval, net een beetje meer draaglijker... Dikke knuf Danny

    BeantwoordenVerwijderen