16 september 2014

De beenmergdip

Sinds gisteren zit Phaedra officieel in de beenmergdip. Het beenmerg maakt dan minder witte bloedlichaampjes aan waardoor de weerstand nogal dramatisch daalt. Als gevolg daarvan kreeg ze gisteravond koorts en daarom moest gisteravond om 23.30 de Port-a-Cath nog worden aangeprikt om via die weg antibiotica toe te dienen. De antibitica kuur eindigt pas nadat ze 4 dagen koortsvrij is. Voorlopig zijn we dus nog niet thuis en wij vermoeden dat deze opname wel eens naadloos zou kunnen doorlopen in de volgende chemokuur die voor volgende week dinsdag gepland staat. We hopen uiteraard dat we in ieder geval in het weekend even thuis zijn.
Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, moest Phaedra een half uurtje na het aanprikken van de PaC overgeven. En jawel hoor de sonde kwam ook weer terug en moest dus weer verwijderd worden. Vanochtend besloot de zaalarts de sonde even niet terug te plaatsen en af te wachten of Phaedra zelfstandig voldoende kan eten. Dat lukte vandaag prima, maar het is maar de vraag of de arts dat morgenochtend met ons eens is. Voor de rest ging het vandaag ook wel goed met Phaedra. Geen koorts meer en praatjes voor tien. Ze had ook zin om iets te doen met de juf van de ziekenhuisschool en met de pedagogisch medewerkster en dat beschouwen we als een heel goed teken.

3 opmerkingen:

  1. Wat vreselijk om te lezen dat de sonde voeding zo moeizaam verloopt. Of nou ja dat ze elke keer moet spugen waardoor het slangetje weer eeuit komt.... Maar ook fijn te lezen dat ze op zich een goede dag heeft gehad.. Ik hoop met jullie mee dat jullie eventjes het weekend kunnen uitblazen.. Thuis.... Knuf Danny en Robin X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel sterkte voor jullie. Er wordt overal met jullie meegeleefd. Fam. Hayen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Lieve Phaedra,
    Hopelijk weet je je eetlust op pijl te houden . Effe geen sonde voeding, he!. We hopen erg dat jullie het weekend even naar huis mogen. Dan kunnen jullie samen eens even "op adem komen".
    We duimen voor jullie. Heel veel sterkte!!
    Groetjes van de Ruitertjes (en een hele dikke knuffel van Lotte)

    BeantwoordenVerwijderen