05 september 2014

De chemotherapie is gestart

Na de geslaagde plaatsing van de Port-a-Cath afgelopen woensdag is gisteren de chemotherapie van start gegaan. Vlak voordat de chemo begon mocht Phaedra nog filmopnamen maken in de behoorlijk professioneel uitgeruste TV studio naast de kinderafdeling. Ze mocht een scene naspelen uit een film naar keuze. Als ik het goed begrepen heb worden de scenes die met Phaedra zijn opgenomen in het origineel geplakt. We zijn benieuwd naar het resultaat.
Phaedra krijgt nu gedurende 3 dagen vrijwel continu 2 middelen toegediend (voor ingewijden: Cisplatinum en Doxorubicine). Dat betekent dat deze kuur t/m zondag 14.00 zal lopen en dat Phaedra op zijn vroegst maandag a.s. naar huis zal komen.
In de afbeelding hieronder staat het complete behandelingsschema (klik hierop voor een vergroting) met de kanttekening dat dit slechts het plan vooraf is. Hoe de uitvoering van dit plan gaat verlopen is sterk afhankelijk van Phaedra's reactie op de chemo en van de ernst van de bijwerkingen. Dit zou kunnen leiden tot een behoorlijk vertraging van het geplande schema. Ook de operatie, waarbij de primaire tumor net boven de linkerknie wordt verwijderd, is in het schema opgenomen. Het exacte moment van deze operatie is van verschillende factoren afhankelijk en kan op basis daarvan 2 weken eerder of juist 2 weken later dan de in het schema weergegeven datum plaatsvinden. Allereerst wordt bekeken of en in hoeverre de tumor in omvang wordt gereduceerd door de chemo. Daarnaast is de datum van de operatie afhankelijk van de beschikbaarheid van de juiste mensen zodat het voor deze operatie zo optimaal mogelijke team samengesteld kan worden.

Het behandelingsschema (wijzigingen voorbehouden)
 
Tot slot willen wij graag iedereen die een kaart of cadeautje heeft gestuurd hartelijk danken, voor zover wij dat nog niet persoonlijk hebben gedaan. Wij voelen ons hierdoor erg gesteund.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten