04 november 2014

De zesde chemokuur

Vorige week stond zo nadrukkelijk in het teken van de operatie dat je bijna zou vergeten dat Phaedra ook gewoon een chemokuur kreeg. Ook dit keer verliep de MTX kuur zonder al te grote problemen en vrijdagmiddag waren we dan ook alweer thuis.
Vandaag is Phaedra in het Radboud UMC opgenomen voor de zesde en laatste chemokuur voor de operatie van maandag 17 november, maar ook deze week staat de operatie centraal. Zo wordt Phaedra uitgebreid geïnformeerd over en klaargestoomd voor die operatie. Vanmiddag heeft ze met twee pedagogisch medewerkers een film bekeken waarin jongeren vertellen over hun amputatie of omkeerplastiek. Ze gaat daar zo onvoorstelbaar sterk mee om! We merken sinds vorige week woensdag heel duidelijk dat het haar bezighoudt, dat ze zich probeert voor te stellen hoe het zal zijn na de operatie, maar er is geen spoor van paniek te bekennen. Ook wij voeren deze week verschillende gesprekken die uiteindelijk voldoende informatie moeten bieden om te komen tot een onderbouwde keuze voor een omkeerplastiek of een volledige bovenbeenamputatie. Uiteraard is het een keuze die je helemaal niet wil maken maar het zal toch moeten gebeuren en we proberen los van het onvermijdelijke verdriet de voors en tegens zo goed mogelijk af te wegen.

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje. ..wat n heftige strijd voor Phaedra en jullie...kiezen uit 2 kwaden...moeilijk om te lezen dat je met dit ziektepatroon toch tekens gevraagd wordt je grenzen te verleggen. Wat moet dat een beproeving zijn voor Phaedra en voor jullie. We wensen jullie heel veel kracht en positiviteit toe en denken aan jullie. Liefs Farah en Mayke

    BeantwoordenVerwijderen