05 november 2014

Theo Janssen

Vandaag stonden er voor ons gesprekken met de revalidatiearts en de chirurg op het programma. In beide gesprekken hebben wij vanuit verschillende perspectieven gehoord wat de gevolgen zijn van een omkeerplastiek en van een bovenbeenamputatie. Afgezien van een hoop kleinere details komt het erop neer dat een bovenbeenamputatie cosmetisch acceptabeler is, maar dat het omkeerplastiek meer functionaliteit biedt. Het gesprek met de revalidatiearts bevestigde ons vermoeden dat de revalidatie na een dergelijke operatie enorm veel doorzettingsvermogen en energie vergt. De chirurg heeft uitvoerig met ons besproken hoe de operatie in zijn werk gaat en ook dat werkte verhelderend. Na de operatie wordt het tumorweefsel door de patholoog  onderzocht en het percentage dode kankercellen bepaalt of er sprake is van een goede of slechte reactie op de chemokuren. Bij een goede reactie van de tumor (d.w.z. een hoog percentage dode kankercellen) verwacht men dat ook de niet-zichtbare kankercellen goed gereageerd hebben op de chemo.
Vanochtend kreeg de kinderafdeling van het Radboud bezoek van Theo Janssen, de oud-voetballer van Vitesse, FC Twente en Ajax. Hij is ambassadeur van de stichting Jaimy die speelgoed regelt voor kinderen in kinderoncologische centra en samen met een aantal mensen van deze stichting kwam hij een flinke lading cadeaus brengen. Phaedra's aanvankelijk aarzelende houding veranderde toen zijn tatoeages tevoorschijn kwamen. Hij bleek ook een dochtertje van 8 te hebben en op onderstaande foto laat hij Phaedra zien dat haar geboortedatum op zijn onderarm getatoeĆ«erd is. Phaedra liet vervolgens heel trots haar nep-tattoo zien die ze bij een ijsje had gekregen...


In plaats van een handtekening schreef hij vervolgens nog een lief, kort briefje voor Phaedra.

Vanmiddag kwamen ook Phaedra's vriendinnen en klasgenootjes Lotte en Mila op bezoek, en ook dat was natuurlijk weer heel gezellig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten