20 november 2014

Terug naar de afdeling

Nog geen minuut nadat het buisje van de beademing gisteravond om ongeveer 19.00 uit haar keel verwijderd was, vroeg Phaedra aan ons wat ze met haar gedaan hadden. Na onze uitleg dat het vaatonderzoek had uitgewezen dat het bloedvat dichtzat en niet meer hersteld kon worden en als gevolg daarvan de omkeerplastiek verwijderd moest worden, reageerde ze met ingetogen verdriet dat al snel omsloeg in berusting. Mede door de invloed van de medicatie ging ze over tot de orde van de dag en heeft ze behoorlijk zitten kletsen met Bram en Sofie, die 's middags op bezoek waren gekomen en na het slechte nieuws niet naar huis wilden gaan voordat ze Phaedra nog gezien en gesproken hadden. Na hun vertrek vond Phaedra een nieuwe gesprekspartner in de vorm van verpleegkundige Roy die hele gesprekken met haar voerde.
Toen het tijd werd om te slapen bleek dat niet te lukken en net als een dag eerder viel Phaedra pas na twaalven in slaap. Opnieuw een korte nacht op de IC dus. Het nieuws dat ze tegen het einde van de ochtend stabiel genoeg was om terug te gaan naar de afdeling werd dan ook met gejuich ontvangen. Haar eerste actie daar was een cadeautje grabbelen uit de grote grabbelton die haar vriendinnetjes Lotte, Iris, Ebbe en Zara haar hadden gegeven met de opdracht hier elke dag één of enkele cadeaus uit te grabbelen. Op de IC was dat er niet van gekomen, maar eenmaal terug op de afdeling toverde het een glimlach op haar gezicht.



Medisch gezien zijn er verder geen bijzonderheden te melden, maar emotioneel heeft ze vandaag pieken en dalen doorgemaakt. Tijdens de betere momenten babbelt ze er opgewekt op los, terwijl ze op andere momenten behoorlijk aangeslagen is. Daarnaast is ze nog erg vermoeid en heeft ze vrij veel geslapen. Morgen gaan we bespreken hoe deze opname verder zal verlopen, maar de verwachting dat Phaedra nog even in Nijmegen zal blijven.

3 opmerkingen:

  1. Linde en Thea Coenen20-11-2014, 23:27

    Wat een tegenvaller en wat moet dat een roller-coaster aan emoties betekenen. Superknap dat Phaedra daar nu al wat berusting in weet te vinden. We wensen jullie alle lichtpuntjes toe die maar mogelijk zijn in de komende tijd.
    Groetjes, Linde en Thea.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Phaedra! Voor mij ben je een superheld!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. het deed me zo goed, die berichtjes van jullie kanjer!!... een klein filmpje waar we haar stemmetje ff konden horen.. zoveel wat er gebeurd in haar jonge leventje, en dan neemt ze toch nog de tijd om ff een berichtje te sturen.. wat een super kanjer is die meid van jullie....dikke knuffel Danny

    BeantwoordenVerwijderen