19 november 2014

Zorgen om een paars voetje

Ook de tweede nacht op de IC is nogal onrustig verlopen. Het begon eigenlijk al gisteren overdag. De toeloop van artsen gedurende de dag is een duidelijke indicatie dat men het niet vertrouwt. Gisteravond om 10.00 vonden de dienstdoende IC-artsen de situatie dermate zorgwekkend dat de orthopedisch chirurgen en vaatchirurgen werden opgetrommeld. De tests die men m.b.t. de doorbloeding van de linkervoet uitvoert zijn telkens positief, maar toch is men er niet gerust op. Zodra het aantal witte jassen per vierkante meter te groot wordt merken we dat Phaedra onrustig en angstig wordt. Ook haar hartslag stijgt dan plotseling heel sterk. Uiteraard snapt zij ook wel dat de zorgen groot zijn. Kort nadat alle witte jassen weg waren en de rust begon terug te keren, kregen we het bericht dat Phaedra naar een kamer op de kinder IC moest verhuizen. De details over het hoe en waarom zal ik jullie besparen, maar het zorgde opnieuw voor onrust. Uiteindelijk viel ze ondersteund door medicatie pas ruim na middernacht in slaap.
Vanochtend heeft men besloten om de beoordelinsmomenten met alle disciplines te coƶrdineren, zodat er niet steeds opnieuw artsen binnen lopen. Als gevolg daarvan stonden er zojuist 8 artsen gelijktijdig aan haar bed, bezorgd te kijken naar haar linkervoet. Gezamenlijk heeft men de beslissing genomen om een vaatonderzoek d.m.v. catheterisatie uit te voeren. Phaedra wordt daarvoor op haar kamer in slaap gebracht zodat ze van de hele procedure niets zal merken. Ze heeft het zwaar. Het valt haar tegen dat ze gips heeft, waardoor ze nauwelijks kan bewegen, en dat ze langer dan gepland op de IC moet blijven. Sinds gisteren is er ook nog een vaatverwijderaar toegevoegd aan het indrukwekkende rijtje medicijnen. Zolang ze die vaatverwijderaar krijgt mag ze niet van de IC af.

Update van 18.30: Het vaatonderzoek is verschrikkelijk teleurstellend verlopen. Het essentiƫle bloedvat naar haar voormalige onderbeen bleek volledig verstopt en niet meer te herstellen. Na het onderzoek is de orthopedisch chirurg ons toestemming komen vragen om alsnog een volledige bovenbeenamputatie uit te voeren. Vanuit het vaatonderzoek is ze vervolgens nog onder narcose naar de OK gebracht waar de amputatie zojuist is uitgevoerd. Ze is nu weer terug op de IC en ze wordt langzaam uit haar slaap en van de beademing gehaald.

6 opmerkingen:

  1. sterkte,kaarsje blijft branden!!!.. xxx Danny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohw nee wat wordt het hoog tijd voor wat goed nieuws. Veel kracht x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Amper te bevatten allemaal!! Heeel veel sterkte!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nicolle Leinders20-11-2014, 10:27

    Heel veel sterkte en kracht toegewenst.
    Het wordt inderdaad voor jullie weer eens tijd voor wat positief nieuws.
    Dikke knuffels van ons hele gezin voor jullie allemaal.
    Een meelevende mama (en ons hele gezin) van een klasgenootje van Phaedra.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een verschrikkelijk nieuws, we leven met jullie mee! Heel veel sterkte en kracht toegewenst. Mama van Julia van de ME4 van Scoop

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een vreselijk nieuws!! Heel veel sterkte!! Hopelijk zal Phaedra niet al te veel pijn hebben!! Wij leven met jullie mee! Groetjes Roy, Bianca, Femke en Maud

    BeantwoordenVerwijderen