21 november 2014

Pietjes uit Born

De eerste nacht op de afdeling verliep redelijk rustig. Vanochtend stonden er wel wat spannende activiteiten op het programma. De fysiotherapeute wil dat Phaedra langzaam maar zeker gaat oefenen met haar stomp, zoals iedereen het resterende deel van haar linkerbeen noemt. Terwijl Phaedra plat op haar rug ligt en nog niet veel kan en wil bewegen, steekt die stomp een beetje omhoog omdat deze na de operatie op een kussentje is gelegd. Om te voorkomen dat de spieren aan de voorzijde te zeer inkorten zou de stomp eigenlijk plat moeten liggen maar dat lukte nog niet. Verder werd vanochtend de drain uit de wond verwijderd en omdat het verband hiervoor grotendeels verwijderd moest worden, werd dat meteen maar even vervangen. Daarbij zagen we dus ook voor het eerst de hechtingen aan de onderzijde van haar linkerbeen. De eerste aanblik was natuurlijk wel even schrikken, maar het zag er netjes uit en dat stelde ons ook wel weer gerust. Phaedra werkte goed mee en probeerde zo rustig mogelijk te blijven, maar al met al was het voor haar een behoorlijk slopende en confronterende ervaring die de nodige emoties opriep. Een half uurtje later viel ze dan ook in een diepe slaap.
Toen Phaedra om een uur of vier wakker was kreeg ze bezoek van de revalidatie arts die eigenlijk alleen even kort kwam overleggen hoe de revalidatie op korte termijn kan worden opgestart. Daarna kreeg ze bezoek van drie pietjes die een opvallende gelijkenis vertoonden met Phaedra's vriendinnen, zoals jullie op onderstaande foto kunnen zien.



Zonder ons te mengen in die vervelende zwarte pieten discussie moeten wij concluderen dat de tijd dat pieten altijd een zwart gezicht hebben met rode lippen en zwart krullend haar blijkbaar toch echt achter ons ligt! In ieder geval zorgden deze pieten voor nog meer cadeautjes en voor heel veel gezelligheid. 

1 opmerking:

  1. wat fijn dat die pietjes speciaal naar jullie kanjer zijn gekomen.. wij zijn trots op jullie lieve schat.. dikke knuf Jan,Danny,Bram,Robin XXXX

    BeantwoordenVerwijderen