18 oktober 2014

KlasseContact en een opname in Sittard

Na haar laatste opname in Nijmegen is Phaedra een week thuis geweest. Afgezien van de inmiddels bekende naweeën van de chemo, zoals overgeven, was dat best een goede week. Ze is elke dag naar school geweest (al heeft ze de dinsdagochtend en de vrijdagmiddag door vermoeidheid moeten overslaan), ze heeft met vriendinnetjes kunnen afspreken en donderdag werd KlasseContact geïnstalleerd in haar eigen klas. KlasseContact is een initiatief van het KPN Mooiste Contact Fonds (zie http://www.kpnmcf.com/case), waarbij in de klas van een langdurig zieke leerling een cameraopstelling met monitor wordt geplaatst. De leerling zelf krijgt de beschikking over een laptop en kan hiermee op afstand de gebeurtenissen in de klas volgen als ze niet in staat is zelf naar school te gaan. Via haar laptop kan ze rondkijken in de klas waarbij ze de camera op afstand bedient en ze kan zelfs virtueel haar vinger opsteken. Zij ziet en hoort de klas en de klas ziet en hoort haar. Ontroerend om te zien hoe blij ze ermee was!
Zoals gezegd was ze gistermiddag te vermoeid om naar school te gaan en toen zagen we de bui eigenlijk al hangen. Aan het begin van de avond kreeg ze koorts en volgde een spoedopname in het ziekenhuis van Sittard. Controle van haar bloed wees uit dat het aantal witte bloedlichaampjes sterk gedaald was waardoor haar weerstand een verwaarloosbaar laag niveau had bereikt. Een "normale" bijwerking van de zware kuur die ze vorige week gehad heeft. Ze krijgt nu via haar PaC (het onderhuidse kastje) antibiotica toegediend en de opname wordt pas beëindigd als ze 4 dagen koortsvrij is of wanneer haar witte bloedlichaampjes weer op een acceptabel niveau zitten. De koorts is overigens alweer verdwenen, maar ze heeft wel last van haar keel en haar oren hetgeen eten en drinken erg lastig maakt. Daar heeft ze de afgelopen week sowieso wel moeite mee gehad waardoor ze ook weer wat is afgevallen.

2 opmerkingen:

  1. Oohhh gerrem. De kleine mup... Het ging zo goed.. Maar fijn dat ze er snel bij zijn.. Ook fijn dat ze haar school op deze manier niet hoeft te missen!! Wij zijn en blijven trots op je Phaedra.!! XXX Danny,Jan, Bram, Robin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Linde Coenen19-10-2014, 19:37

    Hoi Phaedra,
    Wat fijn dat je met Klasse-contact na de herfstvakantie af en toe met je klas kunt meekijken. We wensen je toe dat je weer snel op sterkte bent.
    Groetjes, Linde en Thea Coenen

    BeantwoordenVerwijderen