07 oktober 2014

Beschuitje

De dag begon voor ons vandaag al vroeg en om 7.30u zaten we in de auto richting Nijmegen. Phaedra krijgt daar dezelfde gevreesde AP kuur waarmee de behandeling van haar kwaadaardige bottumor bijna 5 weken geleden begon. Het is inmiddels de vierde van in totaal 18 chemokuren die ze moet ondergaan. Onderstaande afbeelding toont een update van het behandelingsschema om jullie een beeld te geven van waar we staan (klik op de afbeelding voor een vergroting).



Dat haar knie al sinds de eerste chemo eigenlijk geen pijn meer doet wordt door iedereen gezien als een goed teken, al waarschuwt men ons dat we er niet al teveel conclusies aan moeten verbinden. Toch denken wij dat die chemo "iets" gedaan heeft met de tumor, ook al is de omvang van haar linker bovenbeen niet afgenomen. Op 24 oktober zal de tumor d.m.v. een MRI scan nauwkeurig in beeld worden gebracht en dan zal duidelijk worden welk effect de chemo tot op dat moment gehad heeft. Op basis van die MRI scan zal de orthopedisch chirurg bepalen welke scenario's haalbaar zijn voor de operatie. De voor- en nadelen van deze scenario's worden met ons besproken op 29 oktober en dan is de keuze aan ons, waarbij het advies van de chirurg uiteraard zwaar zal wegen. De operatie zal in de week van maandag 17 november worden uitgevoerd.
Na een moeilijke start zat Phaedra vandaag weer prima in haar vel. De gebruikelijke bezoekjes van de lerares van de ziekenhuisschool, de pedagogisch medewerker en zelfs van de fysiotherapeute, maakten haar humeur er alleen maar beter op. Bij het oefenen met het lopen op krukken zegt de fysiotherapeute altijd dat ze haar linkerbeen zover mag belasten dat ze een beschuitje kapot zou kunnen trappen. Vandaag vond Phaedra het tijd om de daad bij het woord te voegen en ze vroeg de verpleegkundige een beschuitje te halen in de keuken, waarna ze het in ruim 10 pogingen volledig verbrijzeld heeft met haar linkervoet. Het hele tafereel speelde zich af op de gang en leverde veel lawaai, hilariteit en verbaasde blikken op!

2 opmerkingen:

  1. Wat een geweldig sterke meid.. Ik zag ook dat ze gekleurd heeft. Ze had geen idee, en aangezien ik hier volop in de Halloween sferen zit. Heb ik haar wat idee'tjes aangedragen. Ik kreeg de resultaten gelijk te zien haha... Trots op jullie kanjer.. XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed idee, Phaedra, om dat beschuitje te vragen!!! Wat hadden we hier graag bij willen zijn om te zien hoeveel kruimels er op de gang lagen!! Haha. Houd jullie humor vast. Groetjes Judith, Ronald, Anouk & Guy

    BeantwoordenVerwijderen