10 december 2014

Pingpong met ballon

De zware chemokuur die Phaedra vanaf afgelopen vrijdag onderging kreeg maandag aan het begin van de avond een vervelend einde toen Phaedra moest overgeven waarbij de sonde meekwam. Op dinsdagochtend werd de sonde teruggeplaatst. Inmiddels is Phaedra's protest niet erg heftig meer wanneer een sonde geplaatst moet worden en ook dit keer werkte ze ongelofelijk goed mee. Daarna was het weer eens tijd voor leukere activiteiten! Samen met haar pedagogisch medewerker Maartje en Pieter, het opperhoofd van kinder-TV, had ze een nieuw plannetje voor een filmpje gesmeed. De bedoeling was dat ze samen zouden gaan pingpongen met een ballon, waarbij later Pieter's hoofd door de videotovenaars van kinder-TV op de ballon geplakt wordt. Omdat er voor een blauwe ballon gekozen was, moest Pieter's hoofd eerst blauw geschminkt worden, een klusje dat Phaedra graag voor haar rekening nam.

 
 
Vervolgens moest Pieter's hoofd met allerlei gezichtsuitdrukkingen gefilmd worden zodat er voldoende materiaal zou zijn om later op de ballon te monteren en Phaedra mocht daarbij de camera bedienen.
 


 
Tenslotte werd ook het gepingpong met ballon op video vastgelegd.
Na de video opnamen ging Phaedra nog op bezoek bij Nick, haar 1 jaar oudere lotgenoot die op dinsdag werd opgenomen voor zijn laatste AP kuur. Er werd heel wat afgekletst en ook de Cliniclowns kwamen nog even langs wat veel hilariteit en chaos opleverde.
Zo eindigde een zware chemokuur nog behoorlijk positief maar na thuiskomst ging het gisteravond toch weer mis. Phaedra moest spugen en de sonde kwam weer terug. De opgetrommelde verpleegkundige van kinderthuiszorg was binnen drie kwartier bij ons (terwijl ze uit Brabant moest komen!) en had de sonde er snel weer inzitten. Ook vanmiddag is de sonde nog een keer teruggekomen en opnieuw moest er iemand van kinderthuiszorg langskomen om hem weer te plaatsen. Phaedra begint langzaam maar zeker wat te herstellen van de kuur. Haar praatjes zijn weer terug (altijd een goed teken!), maar ze voelt zich nog niet fit genoeg voor school.
 

 

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten