06 december 2014

Pakjesavond in het Radboud

Phaedra is gisteren in het Radboud opgenomen voor haar zevende chemokuur, de eerste na haar operatie. Bij de behandeling wordt logischerwijs geen rekening gehouden met feestdagen, maar er wordt hier van alles aan gedaan om er toch een beetje een feestje van te maken. Toen we hier om ongeveer 10.30 aankwamen stond het sinterklaasfeest op het punt van beginnen op het plein net buiten de kinderafdelingen. Er waren verassend veel kinderen komen opdagen en het werd een geslaagde bijeenkomst. Daarna bezocht Sinterklaas ook nog even alle kinderen in hun kamer op de afdeling. 's Avonds hebben we samen met Phaedra ook nog pakjesavond op haar kamer gevierd.
De kuur zelf is weer een zware AP kuur, de derde en voorlaatste van dit type, zoals ook uit onderstaand schema blijkt (klik erop voor een vergroting).

 
In het schema staat overigens bij elke week een maandag met datum om aan te geven dat dit de eerste dag van de betreffende week is. Bij de eerste 6 kuren startte de chemo telkens op de dinsdag erna, maar vanwege de vertraging als gevolg van de tweede operatie is de startdag van de chemo nu verschoven naar vrijdag en loopt de chemo door tot de maandag van de week erna. Deze kuur startte dus op 5 december en eindigt, als alles goed gaat, op 8 december. De oplettende lezer ziet wellicht dat er ergens een week uit het schema geschrapt is, maar dat komt omdat we er in het oorspronkelijke schema na de operatie een rustweek te veel in hadden gezet.
Vanwege de zwaarte van de kuur en de bijwerkingen krijgt Phaedra extra medicatie, waaronder dexamethason. Een bijwerking daarvan is weer dat het invloed heeft op stemming en gedrag. Vanochtend uitte zich dat in een fikse emotionele bui, die erg deed denken aan de allereerste chemokuur. In dit geval was de bui echter maar van korte duur. Wat daarbij ook geholpen heeft is dat haar nicht Dara vanmiddag op bezoek kwam, wat erg gezellig was en voor wat afleiding zorgde. 
 
 

1 opmerking:

  1. Je bent een bikkel, Phaedra. Zo snel na 2 moeilijke operaties alweer naar school!!!! Ronald, Judith, Anouk & Guy. Tante Elly

    BeantwoordenVerwijderen