27 december 2014

Chemokuur 8 in kamer 7

Na haar opname in Sittard op dinsdag 16 december ging het snel de goede kant op met Phaedra. Op woensdag was ze nog wel slap en futloos maar vanaf donderdag keerden de energie en de praatjes weer terug. Op zondag 21 december was ze voor de vierde dag op rij koortsvrij en omdat de bloedwaarden een goede stijgende lijn lieten zien mocht ze om een uur of drie naar huis. Op woensdag 24 december moesten we vervolgens bloed laten prikken in Sittard om vast te stellen of ze aan de volgende kuur kon beginnen. De uitslag daarvan was positief en dat betekende ook dat Phaedra kerstavond met de Maastrichtse kant van de familie kon doorbrengen bij haar Bomma. Op eerste kerstdag was de andere kant van de familie aan de beurt. Phaedra had zich enorm verheugd op beide familiebezoekjes in het kader van kerstmis en ze genoot er dan ook met volle teugen van.
Vanochtend werden we weer in Nijmegen verwacht voor de achtste chemokuur. Door de besneeuwde snelweg duurde de rit een stuk langer dan normaal, maar rond elf uur kwamen we uiteindelijk veilig aan. Omdat het relatief rustig is op de afdeling kon Phaedra's verzoekje om op kamer 7 te liggen worden ingewilligd. Kamer 7 is een kamer van het formaat balzaal die oorspronkelijk ingericht is voor 4 patiënten, maar vrijwel altijd voor één patiënt gebruikt wordt. Slechts bij hoge uitzondering komt er een tweede patiënt bij. Onderstaande foto's geven een indruk van de kamer en het uitzicht.


 
 
We verwachten dat deze MTX kuur heel wat minder problemen met zich meebrengt dan de vorige AP kuur. De vorige vier keren dat ze deze kuur had viel het in ieder geval behoorlijk mee. Als alles volgens plan loopt eindigt de kuur op dinsdag 30 december en kan Phaedra de jaarwisseling thuis doorbrengen.


1 opmerking:

  1. Zet hem op Phaedra! In kamer 7 moet het toch wel lukken om met oud en nieuw thuis te knallen. Wij duimen weer mee! Ik vind je echt een enorme kanjer!!

    BeantwoordenVerwijderen