15 mei 2015

Einde behandeling!

Met de afronding van Phaedra's allerlaatste chemokuur is er vanochtend een einde gekomen aan haar behandeling. Zoals we in onze vorige twee berichten hebben uitgelegd betekent dat niet dat ze nu helemaal klaar is, maar daar hebben we vandaag niet bij stilgestaan. Vandaag was het tijd om een feestje te vieren en dat begon al in het ziekenhuis, waar we met ons complete gezin getuige waren van het einde van de laatste kuur. Na het loskoppelen van het infuus kwam het voltallige team van verpleegkundigen en verpleegkundig assistenten afscheid nemen. Traditiegetrouw deden ze dat door het liedje "kanjer van de zee" te zingen. Die titel heeft betrekking op de naam van de afdeling waar kinderen met kanker worden opgenomen. Verder werden er mooie afscheidswoorden gesproken en kreeg Phaedra een bokaal ter herinnering aan de vele nachten die ze er heeft doorgebracht.
Bij thuiskomst wachtte een verrassing waar Phaedra nog helemaal niets van af wist. Allereerst hadden we zelf al enkele versieringen aangebracht, maar die vielen in het niet bij het enorme spandoek dat door Phaedra's vriendinnetje Lotte (en haar familie) was opgehangen. Een geweldige verrassing! Verder was de familie van beide kanten opgetrommeld om het einde van de behandeling met ons te vieren. Phaedra was behoorlijk overdonderd door hun aanwezigheid, maar nadat ze een beetje van de schrik bekomen was vond ze het een ontzettend geslaagde thuiskomst!
Omdat we een beetje overmand zijn door alle emoties en indrukken houden we dit bericht kort. Later dit weekend zullen we nog enkele foto's van deze feestelijke dag publiceren en nog even terugblikken op de behandeling.

1 opmerking:

  1. Een heel groot applaus voor je Phaedra voor hoe je je door de afgelopen maanden heen gehouden hebt. Ik vind je stoer!

    BeantwoordenVerwijderen