11 mei 2015

De laatste kuur begint morgen

Chemokuur 17, de MTX kuur van vorige week, is zonder problemen verlopen en volgens plan op vrijdag (8 mei) beĆ«indigd. Het verblijf in het Radboud was dit keer behoorlijk bijzonder te noemen. Allereerst mocht Phaedra namens de kinderafdeling een kunstwerkje maken voor het kantoor van de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het Radboud UMC, drs. Leon van Halder. Hij kwam het op Phaedra's kamer in een ongedwongen sfeer zelf in ontvangst nemen en zoals onderstaande foto laat zien was hij er erg blij mee!

  
Nog bijzonderder was de ervaring die Phaedra op vrijdagochtend had, kort nadat haar infuus werd losgekoppeld. Samen met een fysiotherapeute mocht Phaedra gaan zwemmen in het zwembad van het Radboud. Dat was voor het eerst sinds onze vakantie in Spanje vorig jaar en alleen daarom al een hele speciale ervaring. Maar uiteraard was het ook erg spannend om te ervaren hoe het zwemmen zonder linkerbeen zou zijn. Verrassend genoeg ging het erg goed, een hele opluchting voor ons allemaal! Met onderstaande foto en een kort videofragment krijgen jullie een indruk van de zwemsessie.

 
Het filmpje is te vinden via de volgende link: https://youtu.be/ToB3DQiaXdU

Vervolgens heeft ze genoten van een druk maar fijn weekend thuis, waarin onder andere de verjaardag van haar vriendinnetje Charlotte, moederdag en een bezoekje aan Bomma op het programma stonden. Haar energie en levenslust waren weer opmerkelijk dit weekend. We zijn oprecht onder de indruk van haar veerkracht en doorzettingsvermogen.
Vanochtend moest er alweer bloed worden afgenomen voor de volgende kuur en omdat de waarden in orde waren zal Phaedra morgen starten met haar allerlaatste kuur. Ongeveer negen maanden na de ontdekking dat het serieus mis was met Phaedra komt er nu dus een einde aan haar behandeling, wat overigens niet betekent dat ze genezen is. Ze zal tot vijf jaar na start behandeling regelmatig worden gecontroleerd. Pas als er in die periode geen uitzaaiingen zijn aangetroffen wordt ze genezen verklaard.
Ook het revalidatietraject kan pas worden opgestart nu het oncologische deel van de behandeling zo goed als afgerond is. We hebben op dit moment nog nauwelijks een voorstelling van hoe dit er uit gaat zien. Volgende week maandag hebben we een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij Adelante in Valkenburg en dan krijgen we daar ongetwijfeld meer duidelijkheid over. Ook hierover zullen we blijven berichten op dit blog. Nu eerst nog die laatste kuur tot een goed einde brengen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten