16 februari 2015

Dr. Starmans

De MTX kuur die vorige week dinsdag (10 februari) startte is zonder problemen verlopen. Pas op vrijdagochtend, toen Phaedra op het punt stond ontslagen te worden, bleek ze plotseling weer verhoging te hebben. Iets dat sinds 12 januari telkens de kop opsteekt en waar nog steeds geen bevredigende verklaring voor is gevonden. Na overleg met de artsen werd besloten Phaedra toch naar huis te laten gaan. Thuis hebben we de temperatuur nauwlettend in de gaten gehouden en behalve één uitschieter van 39,1 °C, bleef de temperatuur op vrijdag steeds onder de 38 °C. Op zaterdagochtend noteerden we bij twee metingen 39,4 °C en 40,5 °C, en dat betekende dat Phaedra na één nachtje thuis alweer haar intrek kon nemen in het Orbis Medisch Centrum in Sittard. Eenmaal daar bleek er afgezien van de koorts overigens niet zoveel aan de hand te zijn. De bloedwaarden waren in orde en Phaedra voelde zich niet echt ziek. Om een mogelijke bacteriële oorzaak voor de koorts op te sporen is er twee keer bloed afgenomen voor een kweek, maar dat heeft tot nu toe niets opgeleverd.
Omdat ze zich goed voelde en het verder erg rustig was op de kinderafdeling mocht Phaedra zich gisteren in het kader van carnaval verkleden als arts. Een taak die ze op de van haar bekende wijze zeer serieus nam. Eén van de jonge artsen op de afdeling was voor de gelegenheid een patiënt bij wie dr. Starmans de diagnose "verhoogde bloeddruk" stelde. Ze had er ontzettend veel lol in en het bleek een effectief middel tegen de verveling die alweer de kop opstak.

Dr. Starmans maakt een notitie over een patiënt
Vandaag werd Phaedra rond het middaguur ontslagen omdat ze sinds gisterochtend koortsvrij was en haar situatie verder niet veranderd was. Morgen staat kuur 12 in Nijmegen op het programma. Tijdens deze opname zal haar hartfunctie nogmaals gecontroleerd worden en wordt er ook een foto van haar linkerbeentje gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten