18 februari 2015

Chemokuur 12

Ondanks haar verblijf in het ziekenhuis van Sittard afgelopen weekend, is Phaedra gisteren volgens plan opgenomen voor haar twaalfde chemokuur. Na het lichamelijk onderzoek dat voorafgaand aan elke kuur wordt gedaan zag men geen aanleiding om niet te starten.
Op maandagmiddag is overigens het slangetje van de sondevoeding eruit gekomen toen Phaedra bij het vervangen van de neuspleister begon te kokhalzen en vervolgens moest overgeven. Omdat het sowieso de bedoeling was de sondevoeding af te bouwen hebben we maar meteen besloten de sonde voorlopig niet terug te laten plaatsen. Phaedra vond het zelf ook wel tijd worden om het eten weer op te pakken. We zullen even moeten afwachten in hoeverre dit nu al gaat lukken, maar voorlopig zijn we dik tevreden!
Gistermiddag was er op het plein een leuke musicalvoorstelling door kinderen van de stichting Sprankel. Zij verzorgden een grappige muzikale show die de naam van hun groep eer aan deed. Aan het begin van de avond was de MTX al volledig ingelopen en dat ging opnieuw zonder noemenswaardige problemen.
Ook vandaag voelde Phaedra zich goed en heeft ze verschillende dingen gedaan om de sleur te doorbreken. Het begon vanochtend met het bakken van cupcakes, waarvan we inmiddels hebben kunnen vaststellen dat ze prima gelukt zijn.

Het mixen van het beslag vereiste opperste concentratie

Daarna heeft ze bij Radboud kinder TV een filmpje opgenomen, waarvan we nog niet weten wat het geworden is. Ze ging het namelijk helemaal zelf doen met de medewerkers van kinder TV. Iets met een kabouter en haar knuffel Nijltje, maar voor de rest is het voor ons ook nog een verrassing. Aan het begin van de middag heeft ze verder een hartecho gehad die geen bijzonderheden aan het licht bracht. Voor zover wij nu weten is haar hartfunctie als gevolg van de chemokuren nog niet aangetast en dat is natuurlijk goed nieuws. Verder heeft ze wat geknutseld en TV gekeken en heeft ze zelfs kans gezien zich even te vervelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten