11 februari 2015

Chemokuur 11

Het is even stil geweest op het blog maar in de tussentijd is er van alles gebeurd. Op de eerste plaats bleek Phaedra tijdens haar verblijf in het ziekenhuis van Sittard vorige week eindelijk echt te herstellen van haar laatste AP kuur. Op vrijdagavond (6 februari) mocht ze dan ook weer naar huis. Ook thuis bleek ze weer behoorlijk actief en energiek te zijn. Het was heerlijk om dat weer eens te zien.

Ze voelde zich zelfs zo goed dat ze op maandag weer naar school wilde gaan en ook dat was alweer een tijdje geleden. Op maandagmiddag stond haar een daverende verrassing te wachten. Eén van de dingen die ze in deze lange periode van ziekte erg mist is naar de bioscoop gaan. In verband met haar structureel verlaagde weerstand moet ze proberen alle drukke plaatsen zoveel mogelijk te vermijden en alleen voor school wordt een uitzondering gemaakt. Om desondanks toch een bioscoopbezoek mogelijk te maken heeft één van de ouders van een vriendinnetje contact opgenomen met Foroxity en geregeld dat Phaedra buiten de reguliere openingstijden met een klein gezelschap naar de film Wiplala kon gaan. En dus zat Phaedra afgelopen maandag met drie vriendinnetjes in een bioscoop die verder helemaal leeg was. Het werd een onvergetelijke middag en we zijn Sandy en Foroxity hiervoor dan ook ontzettend dankbaar! Zo'n ervaring is echt weer even een lichtpuntje.

Iris, Phaedra, Lotte en Mila in de bioscoop

Een dag later, op dinsdag, stond de start van de volgende kuur alweer op het programma. Omdat haar lotgenootje Nick op diezelfde dag ook zou worden opgenomen voor een kuur hadden zij bedacht dat zij met zijn tweeën op de grote kamer 7 wilden liggen. Bij aankomst op de afdeling werd dit verzoek bij de verpleegkundige neergelegd en het bleek geen probleem om dit in te willigen. Zoals onderstaande foto laat zien is dat een stuk gezelliger dan alleen op een kamer!

 
 
Hoewel je het door al die gebeurtenissen bijna zou vergeten moet er natuurlijk ook gewoon gekuurd worden. De medicatie is gisteravond ingelopen en zoals gebruikelijk voelde Phaedra zich daarna even iets minder en heeft ze ook een keer overgegeven. Het naspoelen duurt nog tot vrijdag en als de medicatie dan voldoende is afgebouwd mag ze weer naar huis. Vandaag voelde ze zich overigens alweer een stuk beter en vanmiddag heeft ze in een live show op het plein (net buiten de afdeling) vertelt over haar grote bioscoop avontuur van maandag. Alweer een bijzondere dag dus!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten