26 augustus 2014

De uitslag van de biopsie

We zijn vanmiddag in Nijmegen geweest voor de uitslag van de biopsie en om de verdere behandeling te bespreken. Zoals verwacht gaat het inderdaad om een kwaadaardige tumor (een zgn. osteosarcoom), waarmee de diagnose botkanker formeel bevestigd is.
Aanstaande donderdag zal Phaedra worden opgenomen voor vervolgonderzoek (o.a. controle op uitzaaiingen) en ter voorbereiding op de eerste chemokuur die volgens plan op 1 of 2 september zal starten. Na een eerste week van chemo zijn er twee "rustweken" ingepland, die weer gevolgd worden door 3 weken van elk 4 dagen chemo. Het doel van deze chemotherapie is de omvang van de primaire tumor te reduceren en niet-zichtbare uitzaaiingen (kleine kankercellen die met beeldvormend onderzoek niet gevonden worden) aan te pakken. Na ca. 10 weken van chemotherapie wordt het effect hiervan op de tumor onderzocht.
Naar alle waarschijnlijkheid volgt dan een operatie waarin de primaire tumor wordt verwijderd. Over de omvang van deze operatie valt nog niets zinnigs te zeggen omdat dit afhankelijk is van de uitwerking van de chemo. Ook na de operatie zal Phaedra nog een lange periode van chemotherapie moeten ondergaan. Deze is opnieuw gericht op niet-zichtbare uitzaaiingen. De totale behandeling zal naar verwachting een half tot een heel jaar in beslag nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten