28 augustus 2014

De eerste opname

Vanochtend is Phaedra voor het eerst opgenomen op de kinderafdeling van het Radboud in Nijmegen. Inmiddels heeft ze opnieuw MRI onderzoek gehad. Op de vorige scan was slechts een gedeelte van het bovenbeen zichtbaar en vandaag is het hele bovenbeen bekeken. Daarna volgde een gehoortest die ervoor dient om de uitgangssituatie voorafgaand aan de chemo vast te stellen. Om 16.10 volgt zometeen nog een CT Scan van de longen waarmee kleinere uitzaaiingen kunnen worden opgespoord dan met de eerder genomen röntgenfoto's. Dan zijn we klaar voor vandaag!
Terwijl ze werd opgenomen op de verpleegafdeling en naar haar kamer werd gebracht gaf Phaedra haar ogen goed de kost en vroeg ze vervolgens aan een verpleegkundige:"ben ik hier de enige met haar?". Die opmerking geeft een goed beeld van het type afdeling waar ze ligt.
Morgen volgt er een botscan waarmee haar gehele skelet op uitzaaiingen wordt gecontroleerd. Ook staat er dan een hart echo op het programma die net als de gehoortest dient om de uitgangssituatie vóór de chemo te bepalen. Mogelijk volgen er nog meer onderzoeken of ingrepen, maar dat weten we morgen pas. Nu eerst de CT scan en daarna de eerste nacht in het Radboud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten