09 maart 2015

"Goed"

Afgelopen zaterdag (7 maart) is Phaedra opgenomen in het ziekenhuis van Sittard. Na de A-kuur die op donderdag 26 februari werd afgesloten is Phaedra dus ruim een week thuis geweest. Een week waarin ze zich bij vlagen goed heeft gevoeld. Op maandag en dinsdag is ze zelfs naar school geweest. Haar temperatuur bleef echter steeds tussen 37,5°C en 38°C, voor ons een teken om het rustig aan te doen. Vanaf woensdag is ze dan ook thuis gebleven. Op zaterdag kreeg ze echt koorts en werd ze dus zoals gezegd opgenomen.
Bij aankomst in het ziekenhuis vroegen de verpleegkundigen natuurlijk aan Phaedra hoe het met haar ging en haar reactie op die vaak gestelde vraag blijft ons verbazen. "Goed" zegt ze dan bijna standaard, en dat meent ze ook nog. Alleen als ze zich echt niet goed voelt reageert ze met een aarzelend "mwah". Het moge duidelijk zijn dat "goed" een erg relatief begrip is. Ze ondergaat een slopende behandeling voor een ernstige ziekte. Na elke kuur merken we dat het herstel moeizamer gaat dan bij de vorige kuur. Dat blijkt ook uit haar bloedwaarden. Afgelopen zaterdag was haar HB 3,6 en was haar weerstand tot nul gereduceerd. Om het HB op te krikken heeft ze nog maar eens een bloedtransfusie gehad. Vandaag was ze daardoor al aardig opgekikkerd. Wel heeft ze last van aften in haar mond, waardoor eten en drinken moeizaam gaat. Desondanks blijft haar gewicht, na het beĆ«indigen van de sondevoeding zo'n drie weken geleden, op peil. Door haar opname in Sittard wordt de volgende kuur, die morgen in Nijmegen zou starten, uitgesteld.

1 opmerking:

  1. Meisje meisje toch, wat ben je ongelooflijk stoer en sterk. Ik weet je hebt geen andere keus. Maar toch. Mag ik mijn petje voor je afnemen?

    BeantwoordenVerwijderen