13 maart 2015

Een nieuwe rolstoel

Phaedra is sinds woensdag (11-3) weer thuis na haar opname in Sittard. Ze is flink opgeknapt en gisteren zijn we weer even teruggegaan naar Sittard om haar bloed te laten controleren voor de volgende kuur, die eventueel vandaag had kunnen starten i.p.v. afgelopen dinsdag. Helaas bleken de bloedwaarden nog niet op het vereiste niveau. Dat betekent dat de volgende kuur nu waarschijnlijk aanstaande dinsdag (17-3) zal starten en daarmee een volledige week is uitgesteld. Enerzijds jammer omdat we alle behandelingen het liefst zo snel mogelijk achter de rug hebben, maar anderzijds is het ook wel heel erg fijn dat we nu een heel weekend met zijn allen thuis zijn. Phaedra's reactie op dit nieuws was dan ook een welgemeend "yes!".
Afgelopen dinsdag was er overigens ook nog groot nieuws over iets dat verassend klein bleek te zijn. De nieuwe rolstoel die we op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) van de gemeente in bruikleen hebben gekregen is gearriveerd. Zo'n elf weken na ons gesprek met de WMO consulent werd het daar ook wel tijd voor. Waarom moet dat zolang duren!? Maar goed, laten we daar niet over zeuren en vooral blij en dankbaar zijn dat Phaedra nu, ruim een half jaar na de start van haar behandeling, een passende rolstoel heeft. Het dingetje leek in eerste instantie een maatje te klein voor Phaedra, maar dat komt waarschijnlijk vooral door de vergelijking met de oude leenrolstoel die achteraf dus blijkbaar gewoon veel te groot was.


Het is een genot om te zien hoe handig ze manoeuvreert met die nieuwe rolstoel! Op dinsdag, toen ze dus nog in het ziekenhuis lag, heeft ze er samen met haar vriendinnetje Mila (in de oude rolstoel) al een rolstoelrace op de afdeling mee gehouden. En zoals onderstaand filmpje (helaas in matige kwaliteit) laat zien kan ze er ook al mee stunten zoals ze het zelf noemt.

2 opmerkingen:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=LJ_MCYDh07s You go girl! Laat ze maar draaien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. https://www.youtube.com/watch?v=LJ_MCYDh07s You go girl! Laat ze maar draaien

    BeantwoordenVerwijderen