06 augustus 2015

Goed nieuws en een kleine tegenvaller

Gisteren (woensdag 5 augustus) hadden we een aantal afspraken in de ziekenhuizen van Sittard en Nijmegen. In Sittard ging het vooral om voorbereidende gesprekken m.b.t. de geplande operatieve ingreep waarbij Phaedra's Port-a-Cath verwijderd zal worden. Daarnaast stond in Sittard de tweede nacontrole inclusief röntgenfoto van de longen op het programma. Opnieuw waren er op deze foto geen indicaties van uitzaaiingen te zien en dat is natuurlijk weer een hele opluchting.
Aansluitend werden we i.v.m. de eerder geconstateerde problemen met Phaedra's hartfunctie om 15.00 in Nijmegen verwacht voor een hartecho en een consult bij de kindercardioloog. De hartecho wees uit dat de lichte verbetering die bij de vorige controle zichtbaar was, niet heeft doorgezet. De meting liet zelfs iets minder goede waarden dan de vorige keer zien. Voor de kindercardioloog was dit voldoende reden om het beleid te wijzigen en medicatie voor te gaan schrijven die de hartfunctie ondersteunt. Om de effecten van deze medicatie te monitoren moet Phaedra voor 2 of 3 nachten in Nijmegen worden opgenomen. Gelukkig kan deze opname wachten tot na onze geplande week vakantie. De medicatie zal een half jaar tot een jaar gegeven worden en de verwachting is dat de hartfunctie daarna aanzienlijk verbeterd is. Als gevolg van de opname in Nijmegen moet het verwijderen van de Port-a-Cath voorlopig worden uitgesteld. De verstrekte medicatie beïnvloedt de bloeddruk en het is niet verstandig dan een operatieve ingreep te doen, hoe klein deze ook is. Een kwestie van prioriteiten stellen dus.

2 opmerkingen:

  1. Ach meisje toch, wat een tegenvaller. Maar je hebt al zoveel zo sterk doorstaan, deze hobbel lukt je ook wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De vakantie weer voorbij, scholen weer begonnen. Hopelijk heb je een fijne start van het nieuwe schooljaar gehad. Groetjes Inge

    BeantwoordenVerwijderen