06 januari 2015

Chemokuur 9

Nadat we op zeer bescheiden schaal oud en nieuw thuis hebben gevierd, is Phaedra afgelopen zaterdag (3 januari) opgenomen voor chemokuur nummer 9. Net als de week ervoor was dit een MTX kuur die ze opnieuw heel goed heeft doorstaan. De belangrijkste uitdaging was het omgaan met verveling. Het ziekenhuis is in het weekend nog saaier dan door de week! Gelukkig kreeg ze op zondagmiddag en in de vroege avond bezoek van haar vriendinnetje Lotte en haar nichtje Dara. En dat bleek goed te werken tegen verveling.
Op vrijdag heeft ze overigens ook nog een gehoortest gehad waaruit bleek dat haar gehoor nog wat verder is aangetast. Boosdoener is de Cisplatinum die ze tijdens de AP kuren krijgt. Aanstaande vrijdag start alweer de laatste AP kuur en dat is dan ook de laatste keer dat haar gehoor verdere schade zal worden toegebracht. Tot nu toe zijn het alleen de hoge tonen (boven 8 kHz) die ze minder goed hoort. De verwachting is dat de schade zich niet zal uitbreiden tot in het gebied dat ze nodig heeft om spraak goed te horen en te verstaan.
Vanmiddag is ze alweer thuisgekomen van de negende kuur en daarmee zit ze precies op de helft van het aantal chemokuren, en zijn er dus nog 9 kuren te gaan. Qua totale doorlooptijd van de behandeling zit ze al ruim over de helft. Zoals het nu gepland is eindigt de behandeling eind maart of begin april.

1 opmerking:

  1. Zo fijn dat de kleine meis nu kan gaan aftellen! Hoop dat de laatste ap kuur goed verloopt! dan heeft ze de hele zware erop zitten!
    Groetjes Irena

    BeantwoordenVerwijderen